Vodič kroz proračun Općine Bilje PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 08 Veljača 2017 14:28

Brošura koja je pred Vama na jednostavan i svima razumljiv način predstavlja osnovne informacije o proračunu Općine Bilje, inače složenom financijskom dokumentu od posebne važnosti za funkcioniranje Općine.

Svake godine proračun se javno objavljuje u cijelosti na poslovnim stranicama u „Službenom glasniku“.  U njemu je zabilježeno kako se prikuplja, raspoređuje i nadzire korištenje našeg zajedničkog novca, koji s različitih osnova pritječe u općinsku blagajnu (općinski porezi, komunalna naknada, komunalni doprinos, zakupnina i najamnina općinske imovine, sufinanciranje, donacije i drugo). Proračun donosi Općinsko vijeće i vrijedi za godinu za koju je donesen.

Vodič kroz proračun Općine Bilje  za 2017. godinu predstavlja transparentno i korisno sredstvo za brzo upoznavanje s projektima i planovima usmjerenim ka odgovornom i učinkovitom upravljanju zajedničkim sredstvima i potencijalima u narednom jednogodišnjem razdoblju. 

Jednako kao prethodnih godina, dobrim i racionalnim gospodarenjem prenijeli smo nepotrošena sredstva iz 2016. godine u iznosu od 3.655.000,00 kuna, koje planiramo utrošiti na realizaciju planiranih projekata u 2017. godini.

Uz Vašu pomoć uvjeren sam da zajednički možemo zadržati pozitivne rezultate i u budućnosti!

Željko Cickaj,

Općinski načelnik

Vodič kroz proračun Općine Bilje za 2017. godinu - LINK

 

EU projekti