Zlatna Greda PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 30 Srpanj 2013 12:30

Zlatna Greda (Bokroshátpuszta) do 1991. godine zaselak je naselja Kneževi Vinogradi. Gospodarska osnova je poljodjelstvo, stočarstvo, lovstvo i turizam. Prema popisima stanovništva Zlatna Greda je 1948. godine imala 671 stanovnika, 1953. godine 443 stanovnika, 1961. godine 434, i godine 1971. 346 stanovnika.

Najveći broj stanovnika Zlatne Grede naselio se u Bilje, gdje danas postoji Udruga “Zavičajni klub Zlatna Greda“. Priliko naseljavanja stanovnika u Bilje nogometni klub “Jelen“ iz Zlatne Grede integrirao se s nogometnim klubom iz Bilja 1979. godine, te nastupao pod imenom NK “Jelen“ Bilje.

U Zlatnoj Gredi se nalazi jedan od ljepših lovačkih domova kojim gospodari šumarija Tikveš, te Eko centar Zlatna Greda smješten u objektu bivše uprave pustare.

Prema posljednjem popisu stanovništva u Zlatnoj gredi živi 12 osoba u 6 kućanstava.

Eko centar Zlatna Greda

Zlatna Greda d.o.o. prva je eko turistička agencija u Hrvatskoj utemeljena 2006. godine. Za temeljni cilj ima zaštitu i promociju prirodnih i tradicijskih vrijednosti kroz edukaciju i posjete prema načelima eko turizma.

Zlatna Greda d.o.o. je u vlasništvu Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. Vodiči imaju dugogodišnje iskustvo u radu s ljudima i vođenju grupa. Entuzijazam i široki spektar vještina u poznavanju prirode, ljudi i običaja učinit će posjet uzbudljivim, zabavnim, edukativnim i punim novih iskustava.

U ponudi agencije nalaze se programi za tvrtke, organizacije i udruge: Teambuilding i incentive; kanuing Kopački rit via Dunav, kanuing u poplavnoj šumi, Dravi i Dunavu, birdwatching i hiking fotosafari u Kopačkom ritu.

Ažurirano: Utorak, 30 Srpanj 2013 17:35
 

EU projekti